MELİSA ÇAYI

MELİSA ÇAYI

MELİSA OTU, halk arasında oğul otu, limon nanesi, kovan otu ve temre otu gibi farklı isimlerle de anılır. Melisa otu, yapraklarının hafif limon kokusuna sahip olmasıyla diğerlerinden ayırt edilebilir. En çok kullanılma şekli melisa çayı olmakla beraber baharat olarak da kullanılabilir.

Melisa çayının faydaları;

 Melisa çayı, antiseptik özellikler gösterdiğinden uçuk ve ağız içi yaralarının hızla iyileşmesini sağlamakla beraber cilt veya saç derisinde oluşabilen egzama, mantar gibi birçok cilt probleminin çözümüne yardımcı olarak kaşıntı ve kızarıklıkların da hızla geçmesine katkı sağlıyor.

 Melisa çayı, sedatif özellikleri sayesinde vücutta sakinleştirici bir etki oluşturuyor ve böylelikle stres, gerginlik, depresyon ve uykusuzluk gibi sorunların geçmesine yardımcı oluyor.

 Melisa çayı, mide problemi olanların, gaz sancısı yaşayanların bağırsak hareketlerini düzenleyerek hem kilo vermelerinde hem de sindirim sisteminin sağlıkla çalışmasında destek görevi yapıyor. Tek başına kilo verdiremez.

 Yüksek tansiyon problemi yaşayanlarda tansiyonun dengelenmesine destek olarak uzun vadede ortaya çıkabilecek birçok kalp ve damar hastalığına yakalanma riskini de en aza indirmede yardımcı oluyor.

 Hafızayı güçlendirip dikkati arttırıyor ve unutkanlığın azalmasında yardımcı oluyor.

 Regi dönemi sancılı geçen (Adet sancısı, dismenore) kadınlarda melisa çayının aynı zamanda doğal bir ağrı kesici görevi görmesi nedeniyle ağrılarını azaltmada destek oluyor.

 

MELİSA ÇAYI GÜNDE NE KADAR İÇİLMELİ, KİMLER İÇMEMELİ?

Melisa çayını gün içinde 2 fincandan fazla içmemeye özen göstermelisiniz.

Antidepresanlar ve tansiyon ilaçları başta olmak üzere, düzenli olarak tüketmeniz gereken bir ilaç varsa melisa çayı tüketmemeli ve içmeden önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Çünkü melisa çayı, bu ilaçlarla tepkimeye girebilir, etkilerini azaltabilir, yok edebilir ya da değiştirebilir. Aynı şekilde hamilelik ve emzirme dönemlerindeki kadınların da melisa çayı tüketilmesi önerilen bir durum değildir.

Kaynak: www.yemek.com


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.